5.8.08

Try and error

Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές συμφωνούν να αγωνισθούν από τη νέα σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έχουν μέχρι στιγμής επαρκώς εκτεθεί οι λόγοι αυτής της στροφής των ομάδων στη βραζιλιάνικη αγορά και δεν θα ξάφνιαζε και πολλούς αν σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε δραστήριους ατζέντηδες, που έχοντας διαβλέψει την "αρχοντοχωριάτικη" διάθεση αρκετών ποδοσφαιρικών παραγόντων επιχειρούν δυναμική όσο και μαζική είσοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τους "πρωτοπόρους" τη δεκαετία του 1970 υπήρξε ο Αρακέν Ντε Μέλο του ΠΑΟ, ενώ 20 χρόνια μετά η Καλαμάτα έκανε την έκπληξη φέρνοντας ως προπονητή τον πολύ Ζαϊρζίνιο. Εκτοτε ακολούθησαν αρκετά γνωστά ονόματα και φέτος παρατηρείται "συνωστισμός".

Ολα δείχνουν, ότι το ντέρμπι μεταξύ αργεντίνων και βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών (και των αντίστοιχων μάνατζερ) στην Ελλάδα καλά κρατεί, αν και είναι εμφανής μια (πρόσκαιρη;) "κάμψη" επιρροής της αργεντίνικης σχολής.

Ωστόσο επιφανής εκπρόσωπος της τελευταίας o Σεμπαστιάν Λέτο, που αφίχθη χθες, παίρνει για λογαριασμό των συμπατριωτών του μια ιδιότυπη "ρεβάνς", κάνοντας τον Ολυμπιακό και τον Π. Κόκκαλη να συμφωνήσουν σε δανεισμό του από τη Λίβερπουλ και να ξεχάσουν (προς το παρόν, ασφαλώς) μόλις περσινές αρχές και διακηρύξεις τους.

Αλλά είπαμε: Κάθε αγωνιστική περίοδος έχει τις "ιδιομορφίες" της, που οι διοικήσεις των ομάδων οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη. Ετσι δίνεται μερικές φορές η ευκαιρία να διορθώνουν πιθανόν λανθασμένες θέσεις τους, υιοθετώντας ακόμη και τις αντίθετές τους. Είναι η γνωστή μέθοδος "try end error", που στα ελληνικά αποδίδεται συχνά και ως "βλέποντας και κάνοντας".

(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: