26.8.08

Πολυμήχανα μυαλά

Με ένα διαφωτιστικό ρεπορτάζ του Στ. Βραδέλη για τις σύγχρονες μεθόδους εξαπάτησης των ελέγχων ντόπιγκ τα ΝΕΑ έδωσαν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

"...Ψεύτικα ανδρικά μόρια και σακουλάκια που περιείχαν καθαρά από αναβολικές ουσίες ούρα άλλου ατόμου εμφυτευμένα στο σώμα, είναι δύο μόνο από τα κόλπα που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει αθλητές για να ξεγελάσουν τους ελεγκτές. «Κατά περιόδους έχουν πιαστεί αθλητές οι οποίοι είχαν βάλει στα εσωτερικά τους όργανα μια φούσκα στην οποία μέσα βρίσκονταν τα ούρα ανθρώπου που δεν είχε πάρει αναβολικά...

Στα πλέον ευφάνταστα κόλπα ανήκει η χρησιμοποίηση ψεύτικων ανδρικών μορίων από αθλητές, το οποίο περιείχε ούρα καθαρά. Σε επείγον σήμα τους διεθνείς ομοσπονδίες, όπως αυτή τουστίβου, της άρσης βαρών και της κολύμβησης, είχαν ζητήσει να γίνεται ιδιαίτερος έλεγχος προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση κόλπων. «Τώρα πλέον οι αθλητές υποχρεώνονται να κατεβάζουν το εσώρουχο μέχρι τα γόνατα όταν πρόκειται να δώσουν δείγμα», λέει ο κ. Ψαρέλης. Ωστόσο και πάλι υπάρχουν οι περιπτώσεις αθλητών που προσπαθούν να κλέψουν στη διάρκεια της διαδικασίας. «Φέτος πιάστηκαν ντοπέ 7 Ρωσίδες αθλήτριες για τις οποίες χρειάστηκε να γίνει γενετικός έλεγχος προκειμένου να αποδειχθεί τελικά πως τα ούρα που έδωσαν για ανάλυση δεν ανήκουν σε αυτές», αποκαλύπτει ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΣΚΑΝ Γιώργος Μαυρωτάς..."

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Πηγή της εικόνας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν κιόλας τα αγοράζουν ακριβά τα ούρα να βάλουμε αγγελία πως δεν παίρνουμε κανένα αναβολικό κ έχουμε καθαρά ούρα πρός πώληση. Κ φυσικά για το αθλητικό πνεύμα μιλούν όσοι δε ξέρουν τι ακριβώς θα πει αυτό.Για γέλια είναι όλοι τους, αθλητές, προπονητές, κράτος, υπουργοί, βουλευτές κ όσοι πανηγυρίζουν αυτά τα μετάλια που με τόση ντόπα έχουν κερδιθεί.