18.9.07

Ηρωας και δειλός

Λίγες μόνο ώρες μετά τα αποτελέσματα των εκλογών η εικόνα στο ΠΑΣΟΚ δείχνει σιγά - σιγά να ξεκαθαρίζει. Κάθε στέλεχός του, είτε αυτοβούλως είτε από ανάγκη, καλείται να διευκρινίσει -on camera- τη θέση του για τον αρχηγό που υποστηρίζει. Η αδηφαγία των ΜΜΕ για φρέσκες ειδήσεις βρίσκει τον καλό σύμμαχό της στην ανθρώπινη ανυπομονησία για διάκριση. Βλέποντας κανείς τις έως τώρα αντιδράσεις δεν μπορεί παρά να απορεί για το "κατόρθωμα" να φθάσει ενιαίο το ΠΑΣΟΚ στις προχθεσινές εκλογές.

Ενώ ο Γ. Παπανδρέου μουδιασμένος προσπαθεί να βρεί το βηματισμό του, ο Β. Βενιζέλος βαδίζει -σαν έτοιμος από καιρό- προς την επερχόμενη αναμέτρηση. Ξετυλίγει βήμα - βήμα την τακτική του και γνώστης, ως φαίνεται, του ρυθμού επιθυμεί να φθάσει στο κρεσέντο του την ώρα που πρέπει. Προς το παρόν, αφού εξασφάλισε "ομάδα" στελεχών, που μελετούν τους "πολιτικούς όρους της ανασυγκρότησης" του ΠΑΣΟΚ, έδωσε και την πρώτη του συνέντευξη στο Real Fm του Γ. Κουρή, ο οποίος παρενέβη ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Εκφράζοντας από την άλλη την ανθρώπινη συμπάθειά του ο Π. Παυλόπουλος στον Α. Λοβέρδο για την κρίση που περνά το ΠΑΣΟΚ, και θεωρώντας την πολιτική με όρους θεολογίας (όπως ωραία λέει κι ο Π. Καψής) θυμήθηκε την ελάχιστη απόσταση που χωρίζει στην πολιτική το "ωσαννά" από το "σταύρωσον". Υπάρχει, πάντως, και η "κοσμική" -κατά τον Εκο- εκδοχή για τα συμβαίνοντα στο ΠΑΣΟΚ, που θέλει πραγματικός ήρωας να γίνεται κάποιος πάντα κατά λάθος, αφού στην πραγματικότητα ονειρεύεται να παραμείνει ένας ειλικρινής δειλός όπως ο καθένας μας.

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: