Η "πολιτική" τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο στόμα σχεδόν κάθε στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που είτε υποστηρίζει το Γ. Παπανδρέου είτε δεν έχει εκφρασθεί ακόμη (τρίτος πόλος;) υπέρ κάποιου από τους υποψήφιους αρχηγούς του. Την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει να κινείται, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να εξετάσει και να αναλύσει τις αιτίες που το οδήγησαν το 2004(!) σε εκλογική ήττα.
Εμπειροι σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις παρατηρητές αναφέρουν πως στις 50 περίπου ημέρες (αν είναι, τελικά, τόσες) ως 11.11 πολλά μπορούν να συμβούν στην κούρσα εκλογής του νέου προέδρου. Ηδη οι δημοσκοπήσεις φαίνεται πως αλλάζουν κλείνοντας την ψαλίδα μεταξύ των 2 διεκδικητών. Πολλά, λένε, θα εξαρτηθούν κι από τη "σύνθεση" του σώματος μελών και φίλων, που θα κληθεί να τον εκλέξει. Η ποικιλία των απόψεων είναι δεδομένη και το φάσμα ευρύτατο: όσοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές το Γ. Λιάγκα, τη Β. Λέανδρος, τον Α. Τσοχατζόπουλο, το Μ. Ανδρουλάκη, το Γ. Αρσένη, την Ε. Καϊλή, την Τ. Αντωνίου, το Ν. Χριστοδουλάκη αλλά και παλαιότερα τους Στ. Παπαθεμελή, Γ. Πασχαλίδη, Σ. Βαλυράκη, Ε. Παπαζώη, Στ. Μπένο, Ε. Γιαννόπουλο και τόσους άλλους ανήκουν στο ίδιο κόμμα.
Συνεπώς, μέχρι να οριστικοποιηθεί το εκλογικό σώμα δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος για την ατζέντα που θα το απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Αν στη θεματολογία βρίσκονται, ας πούμε, το σκοπιανό, οι σχέσεις με την Τουρκία, το σχέδιο ΟΗΕ για την Κύπρο, το άρθρο 16, ο χωρισμός κράτους και εκκλησίας, η Ευρώπη, τα ναρκωτικά, τότε θα είναι πράγματι δύσκολο να φανεί εάν προβάδισμα στην προτίμηση των εκλεκτόρων θα έχει η πλευρά της εκκλησίας (έχει για όλα αυτά σαφείς θέσεις) και οι πολιτικοί εκπρόσωποί της ή η πλευρά της πολιτικής και οι μαθητευόμενοι μάγοι της.
(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου