30.9.07

Αρχισαν τα όργανα

Η απόσυρση του βιβλίου ιστορίας, η πρώτη "κωλοτούμπα" της κυβέρνησης στη ΙΒ περίοδο της προεδρευομένης δημοκρατίας χάριν του εθνοπατριωτικού λόμπυ, άνοιξε όπως ήταν αναμενόμενο μιαν ατζέντα που δύσκολα θάχει τελειωμό. Συνεκτικός όσο ποτέ ο ιστός αυτού του διακομματικού λόμπυ δείχνει να είναι και να παίζει μόνος του στο πολιτικό γήπεδο, κάνοντας την παραμικρή ευκαιρία γκολ.

Η αρχή έγινε με το διάσπαρτο "ενδιαφέρον" πολλών κέντρων για τον τρόπο που ορκίσθηκαν οι βουλευτές. Σχημάτισε η δεξιά τους το σήμα του σταυρού, σήκωσαν απλώς το χέρι τους (σαν να χαιρετούν) ή το έβαλαν στο ύψος της καρδιάς; Είχαν κάνει σχετικές δηλώσεις για αυτό, ή "κρύβονται και υπεκφεύγουν"; Γιατί "ντρέπονται" να εξηγήσουν τη στάση τους;

Ο δρόμος θα είναι, προφανώς, μακρύς και μάλλον θα αποτελέσει κατηφορικό περίπατο για την κυβερνητική πλειοψηφία των 152 που θάθελε να ήταν 158, πλην είναι ήδη 162. Εν τω μεταξύ, ας φρεσκαρισθούν παλιές γνωριμίες (ή ας αναζητηθούν νέες) με παθολόγους και καρδιολόγους. Μία γνωμάτευσή τους -για την ανάγκη "οίκοι νοσηλείας"- θάναι κάποιο άλλοθι όταν θα βγαίνουν τα απουσιολόγια στα συλλαλητήρια για τα Σκόπια ή την Κύπρο, το τζαμί στην Παιανία ή κάποιο βιβλίο θρησκευτικών ή βιολογίας αυτή τη φορά.


(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: