Στην τελική ευθεία για τη Σούπερ Τρίτη (5.2) η τετράδα των υποψηφίων για το χρίσμα σε δημοκρατικό και ρεμπουπλικανικό κόμμα επισκέπτεται κρίσιμες εκλογικά πολιτείες και διορθώνει ό,τι μπορεί να διορθωθεί.
Κλίντον κι Ομπάμα, Μακ Κέην και Ρόμνεϊ θα βαρεθούν να βλέπουν, να γελούν, να απαντούν, να αγκαλιάζουν, να εκθέτουν και να επιτίθενται ο ένας στον άλλο μέχρι να φανεί, πού πάνε τα πράγματα. Στην τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση το ντουέτο των δημοκρατικών ανέκρουσε πρύμνα, κι αφήνοντας τα φαρμακερά λόγια επιδόθηκε σε γλυκερές, "αμερικανικές" ευγένειες.
Οπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις κρίσιμο πεδίο για την εκλογή, σε πείσμα πολλών, είναι η εσωτερική πολιτική και όχι το Ιράκ. Κι ενώ η ψήφος του Ομπάμα τον Ιούνιο του 2006 κατά της τροπολογίας για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ ακόμη τον "κυνηγά" (παρότι 6 μήνες μετά άλλαξε γνώμη) στο άλλο στρατόπεδο, το ρεμπουπλικανικό, το κύριο ζήτημα για τους δύο δικεδικητές είναι να αποδείξουν, ποιός είναι ο "πραγματικά συντηρητικός". Ετσι ο Μακ Κέην δεν δίστασε στο τελευταίο ντιμπέϊτ να κατηγορήσει το Ρόμνεϊ, πως είχε ταχθεί υπέρ ενός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση των αμερικανών από το Ιράκ. Στον αγώνα αυτό, ανάδειξης του συντηρητικότερου υποψηφίου, ο Μακ Κέην μάλλον δεν ενοχλείται από την επιτυχία που σημειώνει στο You Tube ένα παλιό βίντεο, που τον δείχνει να τραγουδάει μπροστά στο κοινό "βομβαρδίστε το Ιράκ".
Οσοι, πάντως, έβλεπαν στο ντουέτο Μπ. Ομπάμα και Χ. Κλίντον τους τελικούς διεκδικητές από τους δημοκρατικούς για το αξίωμα Προέδρου και Αντιπροέδρου είναι προς το παρόν σκεπτικοί. Πληροφορίες από τα επιτελεία τους λένε, πως η κοινή υποψηφιότητά τους (αυτό που χαρακτηρίσθηκε και "dream team") δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, πράγμα λίγο πολύ αναμενόμενο. Ο καθένας διεκδικεί την πρωτιά κι αρνείται να τοποθετηθεί στο ενδεχόμενο της ήττας, που ωστόσο δεν φαίνεται να άγει και προς θάνατο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου