12.2.08

Εξωτερικές ειδήσεις

Καθώς η εσωτερική επικαιρότητα λιμνάζει επί μήνες σε κάθε είδους σκάνδαλα, ενώ εισαγγελείς, ανακριτές και δικαστές εδώ και πολύ καιρό είναι σχεδόν οι μόνοι που "παράγουν" (κατά προσφιλή έκφραση των ΜΜΕ) "ειδήσεις" που απορροφούν σε ελάχιστο χρόνο (αν δεν αναδεικνύουν, κιόλας) τα τηλεοπτικά δελτία, ο "έξω κόσμος" (αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο, κυρίως όσον αφορά την Ευρώπη) προχωράει.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2007 υπογράφηκε στη Λισαβόνα από τους αρχηγούς των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης η νέα συνθήκη. Αυτή τη φορά και μετά από το φιάσκο με το μεγαλεπήβολο "Σύνταγμα της Ευρώπης" εγκαταλείφθηκαν τα μεγάλα λόγια. Αποφασίσθηκε επίσης η έγκρισή της να γίνει από τα κοινοβούλια των κρατών κι όχι με δημοψηφίσματα.


Πρώτη από όλες τις χώρες και με καθυστέρηση μόλις 5 ημερών ενέκρινε τη συνθήκη η Ουγγαρία στις 18.12.2007, ενώ ακολούθησαν Σλοβενία και Μάλτα (στις 29.1.2008), Ρουμανία (4.2.2008) και Γαλλία (7.2.2008). Εξωτερικές ειδήσεις δεν είναι μόνο ο γάμος του Σαρκοζί και το ... sms του στη Σεσίλια.

(Η φωτογραφία έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: