21.2.08

Παράλληλες πορείες

Η τρίτη θέση του Τ. Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου τον "έβγαλε από τη μέση" κι άφησε τους Δ. Χριστόφια και Γ. Κασουλίδη να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να αναζητήσουν συμμαχίες και υποστήριξη ενόψει του δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή.

Ανάμεσα σε πολλά για τα οποία επικρίθηκε δικαίως ο απερχόμενος πρόεδρος είναι και η καθ' οιονδήποτε τρόπο ενίσχυση της απύθμενης, από ό,τι λέγεται, μανίας του αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου να παρεμβαίνει σε θέματα άσχετα με τις εκκλησιαστικές αρμοδιότητές του αλλά και η εκμετάλλευσή της (για πολιτικούς προφανώς λόγους) από τον ηττηθέντα. Εχοντας στα μέρη μας έως πρόσφατα την περίπτωση Χριστόδουλου είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τον αποδιοργανωτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένας υπερφίαλος ιεράρχης στά κοσμικά πράγματα.

Το μη αναμενόμενο για πολλούς αποτέλεσμα του πρώτου γύρου φαίνεται πως έχει φέρει σε σύγχυση το επί των ημερών του Παπαδόπουλου "σύστημα" εξουσίας. Ετσι, ενώ το ΔΗΚΟ (του πρώην πρόεδρου) και η ΕΔΕΚ κατέληξαν κι ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στο Δ. Χριστόφια ο Χρυσόστομος "διάλεξε" Ι. Κασουλίδη. Οπως γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ στην ενδιαφέρουσα ανταπόκριση του Γ. Τσαλακού από τη Λευκωσία ο Κασουλίδης είδε το Χρυσόστομο και ως αντάλλαγμα για τη "βοήθεια" του υποσχέθηκε να έχει λόγο (βλέπε βέτο) όχι μόνο στο πρόσωπο του υπουργού παιδείας αλλά και στην πολιτική που αυτός θα ακολουθήσει.

(Η φωτογραφία έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: