22.2.08

Απορίες ψάλτου

Χθες έγινε στο Ωστιν του Τέξας ακόμη μια τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ Χ. Κλίντον και Μπ. Ομπάμα. Οι παρατηρητές περίμεναν μεταξύ άλλων τον τρόπο, με τον οποίο η Χίλαρι θα "απαντούσε" τηλεοπτικά στις απανωτές νίκες που ο αντίπαλός της κατάφερε στο διάστημα που μεσολάβησε από το ντιμπέϊτ στην Καλιφόρνια στο τέλος Ιανουαρίου.

Οι επικείμενες προκριματικές εκλογές σε Τέξας και Οχάϊο είναι για πολλούς η τελευταία ευκαιρία της πρώην πρώτης κυρίας να επιστρέψει δυναμικά στο παιγνίδι, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ πρόκειται να εκλεγούν 444 εκλέκτορες, αριθμός που υπερκαλύπτει τη σημερινή διαφορά τους.

Η Χίλαρι κατάφερε να δώσει "ατάκα" μιλώντας, ξανά, για εκ μέρους του Μπ. Ομπάμα "λογοκλοπή", δηλαδή υιοθέτηση και δημόσια επανάληψη φράσεων και ιδεών του Ντιβάλ Πάτρικ, κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποστηρικτή του Ομπάμα. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, πού ακριβώς αποσκοπεί το επιτελείο της και η ίδια με την άχαρη και μειωτική για την ίδια καμπάνια περί αντιγραφής. (Τί θάπρεπε να κάνει εδώ η αριστερά όταν μετά τη μεταπολίτευση ο Α. Παπανδρέου υιοθέτησε όλη τη συνθηματολογία της; Η μήπως έχουν οι πολιτικές ιδέες κόπιράϊτ;).

Εχοντας, πάντως, δει "αποτέλεσμα" από την προσπάθειά της στο Νιού Χαμσάϊαρ να συγκινήσει, η Χ. Κλίντον επιχείρησε να το επαναλάβει. Δεν "βόηθησε" όμως αυτή τη φορά το μακρινό πλάνο που έδωσαν οι κάμερες του CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια: