23.2.08

Οπλισμένοι στα πάρκα;

Η οπλοφορία πάλι στο προσκήνιο στις ΗΠΑ. Οπως γράφουν σήμερα οι Τάϊμς του Λος Αντζελες ο αμερικανός υπουργός εσωτερικών εξετάζει την πιθανότητα να καταργήσει τον Απρίλιο την υφιστάμενη (σε πολλές περιπτώσεις επί 100 χρόνια) απαγόρευση κατοχής "γεμάτων" όπλων σε μερικά εθνικά πάρκα της χώρας, όπως της Μοντάνα.

Οι πλευρές της διαμάχης είναι από καιρό γνωστές. Από τη μία αυτοί που παριστάνουν πως δικαιούνται από το Σύνταγμα να φέρουν όπλο και από την άλλη όσοι μπορούν να ακούσουν στοιχειωδώς τη φωνή της λογικής και να μην κλείσουν τα μάτια στα θλιβερά αποτελέσματα της οπλοφορίας, δηλαδή τις πολλές χιλιάδες νεκρών.

300 εκατομμύρια επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και η άρση της απαγόρευσης οπλοφορίας σε αυτά αποτελεί πολλαπλό πλήγμα κατά τον πρόεδρο της ένωσης για την προστασία τους.

Τα σχέδια του υπουργού αποκαλύφθηκαν όταν χρειάσθηκε να απαντήσει σε επιστολή 50 γερουσιαστών, που ζητούσαν την άρση της απογόρευσης. Εννέα δημοκρατικοί και 41 ρεπουμπλικάνοι ανακοίνωσαν, πως δεν πιστεύουν ότι η οπλοφορία στα πάρκα θα οδηγήσει σε παραβίαση των νόμων, παραβλέποντας συντριπτικά στοιχεία που αναιρούν την πρότασή τους.

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: