11.2.08

Do they can?

Το Σαββατοκύριακο ο Ομπάμα κέρδισε τις προκριματικές εκλογές σε Ουάσιγκτον, Μέην, Νεμπράσκα, Λουϊζιάνα και στις Παρθένους νήσους. Οπου δηλαδή είχε εκλογές. Οι νίκες αυτές μέχρι στιγμής του δίνουν 1.108 εκλέκτορες έναντι 1.136 της Χίλαρι.

Αυτό, όπως ήταν φυσικό, δεν ευχαρίστησε την πρώην πρώτη κυρία που επιχείρησε την ανάκαμψη απομακρύνοντας αυτή τη φορά τον υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας της. Πριν από λίγο καιρό είχε κάνει την αρχή των απομακρύνσεων στελεχών της με τη μακιγιέζ της. Κι ανάλογα με τα αποτελέσματα, έπεται συνέχεια.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα αποτελέσματα που δεν έρχονται όπως θάθελε η Χίλαρι Κλίντον. Και τα οικονομικά της δεν είναι πολύ ανθηρά. 13,5 εκατ. δολλάρια συγκέντωσε από τους υποστηρικτές της, όταν ο Μπάρακ Ομπάμα άγγιξε τα 32. Ολα φαίνεται, έως τώρα, να του πηγαίνουν κατ΄ευχήν και κερδίζει (μάλλον άκοπα) την δωρέαν υποστήριξη πολλών καλλιτεχνών, που του δίνουν πόντους (ιδιαίτερα) στη νέα γενιά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το τελευταίο βίντεο που έχει σαρώσει στο You Tube:



Kανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η μεγάλη δημοτικότητα του αφροαμερικανού υποψήφιου των δημοκρατικών να χρησιμοποιείται ως "όχημα" από "έτοιμους για όλα" καλλιτέχνες (και μη) για να κάνει τους ίδιους γνωστούς. Αυτό, όμως, είναι μια άλλη ιστορία.

Η προεκλογική εκστρατεία στο δημοκρατικό κόμμα δείχνει να έχει πάρει φωτιά. Οσοι μιλούσαν για άνετη επικράτηση της Χίλαρι είναι τώρα σκεπτικοί. Οσοι από την άλλη πλευρά προεξοφλούν (εξ αφορμής των τελευταίων αποτελεσμάτων) περίπατο του Ομπάμα καλά θα κάνουν να κατέβουν από το καλάμι. Η αντεπίθεση της Κλίντον θα είναι σκληρή και πολυεπίπεδη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Δημοκρατικοί έχουν δύο minority runners (έγχρωμο και γυναίκα), από τους οποίους ο πρώτος είναι μάλοον πολύ άπειρος η δε δεύτερη έχει πολιτική πείρα "εξ αντανακλάσεως Bill Clinton".

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν έναν majority runner (καυκάσιος, Vietnam vet, ώριμος σε ηλικία και με πολιτικό παρελθόν) με πολύ καθαρή και κατανοητή τοποθέτηση στην εξωτερική πολιτική: Shoot first, ask questions later.

Εγώ δεν θα έβαζα τα λεφτά μου στους πρώτους...

Ανώνυμος είπε...

Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και απροσδιοριστίας ο κόσμος μάλλον ψηφίζει συντηρητικότερα...