17.2.08

Pro choice

Και μιας και πιάσαμε τις υπερβολές, νά τι μπορεί να τραβήξει στην Ιταλία μια ενήλικη γυναίκα που θέλει να κάνει άμβλωση (όπως δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ):

"Πρέπει άραγε να επανεξεταστεί ο νόμος του 1978 που επιτρέπει τις αμβλώσεις στην Ιταλία; Το ερώτημα αυτό έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά την απειλή του νεοσυντηρητικού δημοσιογράφου Τζουλιάνο Φεράρα, διευθυντή της δεξιάς εφημερίδας «Ιl Foglio» και πρώην εκπροσώπου της πρώτης κυβέρνησης Μπερλουσκόνι το 1994, να λάβει μέρος στις εκλογές της 13ης Απριλίου με δική του λίστα που θα λέγεται «Άμβλωση; Όχι, ευχαριστώ». Σε πλήρη αρμονία με το Βατικανό, που ζητεί τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της μέχρι το φυσικό τέλος της, ο Φεράρα ζητεί να επιβληθεί ένα μορατόριουμ στην εφαρμογή του νόμου 194, ανάλογο με το μορατόριουμ στην ποινή του θανάτου που υιοθέτησε ο ΟΗΕ στα τέλη του 2007.

Μιλώντας σε μια προεκλογική συγκέντρωση στις 12 Φεβρουαρίου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε τη συμφωνία του με αυτό το μέτρο.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, έκανε πίσω. «Η άμβλωση είναι ένα θέμα που αφορά τη συνείδηση του καθενός», είπε στην τηλεόραση. «Καλό είναι να μην ασχοληθούμε με αυτό στην προεκλογική εκστρατεία».

Η κατάσχεση.
Την επομένη, όμως, οι αμβλώσεις ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο νοσοκομείο «Φεντερίκο ΙΙ» της Νάπολης για να ανακρίνουν μια γυναίκα που είχε μόλις κάνει άμβλωση. Ύστερα από εισαγγελική εντολή, κατέσχεσαν τόσο τον ιατρικό της φάκελο όσο και το έμβρυο.

Η ενδεχόμενη τροποποίηση του νόμου 194 έχει φέρει σε δύσκολη θέση το Δημοκρατικό Κόμμα του Βάλτερ Βελτρόνι, όπου υπάρχει ένα ισχυρό καθολικό ρεύμα. Για την ηγέτιδα του Ριζοσπαστικού Κόμματος Έμα Μπονίνο, πάντως, η πρωτοβουλία του Φεράρα αποτελεί μια ιδεολογική σταυροφορία για να σπείρει σύγχυση στην Κεντροαριστερά."

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι αμβλώσεις είναι ένα θέμα που απασχολεί κυρίως την εκκλησία όπου κ την καταδικάζει. Στις Ερωπαϊκές χώρες όμως δεν μπορεί να παρεμβαίνει η εκκλησία κ να καταδικάζει ένα ανήλικο κορίτσι που δεν μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί. Ο ερχομός ενός παιδιού στη ζωή πρέπει να γίνεται μόνο με την επιθυμία της μάνας ή κ των δύο γονιών για να ζήσει φυσιολογικά κ ευτυχισμένο κ όχι απλά για να υπάρχει κάπου κ να αναπνέει.