10.2.08

Παπαγαλάκια

Στις τελευταίες κρύες μέρες του Φλεβάρη η προχθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την ένσταση του Ολυμπιακού, αν μη τι άλλο, "άναψε" τα αίματα. Ψύχραιμοι παρατηρητές, πάντως, σημειώνουν, πως θα έχει κι άλλη μία (αφανή ακόμη) συνέπεια: Θα ενισχύσει την πίστη κι αφοσίωση παραγόντων του ποδοσφαίρου στη νομιμότητα. Και να γιατί:

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΔΣ την περασμένη Δευτέρα ο Π. Κόκκαλης δήλωνε: "...Το Δ.Σ. αφιέρωσε μεγάλο χρόνο στο συγκεκριμένο θέμα και αποφασίσαμε ομόφωνα να καταθέσουμε ένσταση. Είναι υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και απέναντι στη νομιμότητα, που πρέπει να ισχύει σε όλες τις κατευθύνσεις...".

Είναι ακριβές ότι υπήρξαν κακόβουλα στόματα που ολόκληρη τη Δευτέρα προκλητικά διέδιδαν, πως ο Ολυμπιακός δεν θα έκανε ένσταση (για τη συμμετοχή του Βάλνερ) αν είχε κερδίσει στην Καλαμαριά. Και συνεχίζοντας την άθλια προπαγάνδα τους σημείωναν με νόημα, ότι δεν υπέβαλε την ένσταση στο ημίχρονο του αγώνα, όταν το σκορ ήταν 0 - 0, αλλά στο τέλος κι αφού ο (εκδικητικός) Μπάρκογλου είχε επιτύχει τέρμα. Είναι πέρα από αμφιβολία, ότι η δήλωση Π. Κόκκαλη έβαλε μια για πάντα τα πράγματα στη θέση τους κι αποστόμωσε πολλούς καλοθελητάδες, αφού το νόημα της διαβεβαίωσης του διευθύνοντος συμβούλου της πειραιώτικης ομάδας ήταν πως (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα) θα έκανε ένσταση, γιατί η ιστορία του Ολυμπιακού και η νομιμότητα αυτό επέβαλαν.

Κι αυτή, όμως, η ξεκάθαρη δήλωσε διαστρεβλώθηκε και "χλευάσθηκε" από τα ίδια κέντρα που έλεγαν πικρόχολα: "Σιγά τα ωά... Αν είχε κερδίσει κι έκανε ένσταση (κι εφόσον δεν τον είχαν, πρώτα, λυντσάρει οι φίλοι της ομάδας), και πάλι, τίποτε ουσιαστικά δεν θα ρίσκαρε: 3 βαθμούς θάχε κερδίσει στο γήπεδο, 3 βαθμούς θάπαιρνε και με την ένσταση".

Ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν χρειάσθηκε να απαντήσει ο ίδιος. Η απόφαση της επιτροπής ήταν πραγματικός "καταπέλτης" για όλα αυτά τα μικροπρεπή παπαγαλάκια, αφού με την επανάληψη του αγώνα που διέταξε η Επιτροπή (και ας μην τολμήσουν κάποιοι να "ψελλίσουν" ότι δεν υπολόγιζε ο Πέτρος τέτοια απόφαση) δεν θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός "στα χαρτιά" τους 3 βαθμούς (όσους δηλαδή θάχε κερδίσει "αντρίκια" στον αγωνιστικό χώρο), αλλά θα χρειαζόταν να αγωνισθεί ξανά με την Καλαμαριά. Κι αν άξιζε τη νίκη, με 'γειά του με χαρά του...

Ως άλλος απόγονος του (αρχαίου) Σωκράτη ο Π. Κόκκαλης με τη δήλωσή του κράτησε ψηλά την αξία του νόμου και τη σημασία της νομιμότητας. Ετσι έχουν τα πράγματα κι οι δηλώσεις του άλλου Πέτρου (Μώραλη) μάλλον κινούνται "εκτός" γραμμής της διοίκησης του Ολυμπιακού και του δ/ντος συμβούλου του. Δεν αποκλείεται, αντίθετα είναι σφόδρα πιθανό, να εκδοθεί από λεπτό σε λεπτό σχετική επίσημη ανακοίνωση που να βάζει ξανά τα πράγματα (και το Μώραλη;) στη θέση τους. Μένει μόνο να διευκρινισθεί, αν θάναι κι αυτή ομόφωνη.


(Η φωτογραφία έχει ληφθεί από εδώ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο "άρτος και θεάματα" που προσφέρει το "κατά παραγγελία" πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στους θεατές του, πρέπει να ικανοποιούνται όλοι. Επίσης όλοι πρέπει να ικανοποιούνται και απο τις δηλώσεις περί το πρωτάθλημα:
Οι "λογικοί" φίλαθλοι από τις μετροεπείς, οι "άρρωστοι" από τις ουρανομήκεις, οι αποστασιοποιημένοι από τις ξύλινες.
Όλες οφείλουν συστηματικά να υπάρχουν γιατί όλες ταϊζουν με τον τρόπο τους και αυτούς που τις λένε και αυτούς που τις ακούν.

Και τι χαρά για τους "προέδρους" των ομάδων να μας βλέπουν ολους εμάς να τρίβουμε συνεχώς τη μούρη μας στις φανέλες της ομάδας που υποστηρίζει ο καθένας! Τι χαρά!