4.4.08

Στο δρόμο

Λιγότερο από 3 εβδομάδες πριν από τη "μάχη" Χ. Κλίντον και Μπ. Ομπάμα στην Πενσυλβάνια το δημοκρατικό κόμμα φαίνεται να βρίσκεται σε διαδικασία εμπέδωσης της έως τώρα κατάστασης. Το προβάδισμα που έχει σήμερα ο Ομπάμα έναντι της αντιπάλου του σε εκλέκτορες -ακόμη κι αν διατηρηθεί μέχρι τέλους- είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να του δώσει (από μόνο του) το χρίσμα.

Σε ένα κατατοπιστικό άρθρο του Πίτερ Νίκολας οι σημερινοί Τάϊμς του Λος Αντζελες σημειώνουν, ότι για την τελική νίκη αποφασιστικό ρόλο θα παίξουν οι υπερεκλέκτορες. Και στο πεδίο αυτό, επίσης, τα πράγματα δεν πάνε καλά για τη Χίλαρι. Οπως αναφέρει η εφημερίδα το Δεκέμβριο η Κλίντον φερόταν να προηγείται με 106 υπερεκλέκτορες του αντιπάλου της, διαφορά που το Φεβρουάριο μειώθηκε στους 87 και χθες στους 30.

Επιφανείς υπερεκλέκτορες, όπως ο πρώην πρόεδρος Κάρτερ, αφήνουν ολοένα και συχνότερα να εννοηθεί πως περισσότερο υποστηρίζουν τον Ομπάμα από ό,τι τη Χίλαρι. Τα επιχειρήματα του πρώτου δείχνουν σήμερα πιό πειστικά κι έτσι συντελούνται οι εμφανείς κι αφανείς μετακινήσεις στους υπερεκλέκτορες.

Τίποτε ωστόσο δεν έχει κριθεί. Οι 158 εκλέκτορες της Πενσυλβάνια έρχονται σιγά σιγά στο προσκήνιο κι αποτελούν το μεγάλο ακροατήριο των δύο υποψηφίων. Κι έπεται συνέχεια. Εν τω μεταξύ ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων, έχοντας σχεδόν βέβαιο το χρίσμα, ξεκουράζεται και περιμένει τον "ξεθεωμένο" κι "υπερεκτεθειμένο" στα φώτα της δημοσιότητας αντίπαλό του, ελπίζοντας να τον αποτελειώσει το Νοέμβριο.

(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: