Από τα χθεσινά ΝΕΑ:
"Και δεύτερο κρούσμα διαρροής ιατρικών δεδομένων ασθενούς διαπιστώθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λος Άντζελες. «Θύμα» αυτή τη φορά ήταν η Φάρα Φόσετ, που είδε να δημοσιεύονται στο περιοδικό «Νational Εnquirer» απόρρητα ιατρικά δεδομένα από τον φάκελο υγείας της, που αφορούσαν τη μάχη με τον καρκίνο την οποία έδινε.
Το ίδιο είχε συμβεί με ιατρικές εξετάσεις της Μπρίτνεϊ Σπίαρς και το νοσηλευτικό ίδρυμα είχε αντιδράσει ακαριαία απολύοντας τους υπαίτιους. Η 61 ετών ηθοποιός θορυβήθηκε όταν είδε στο περιοδικό αλλά και στο αδελφό έντυπο «Τhe Globe»- να δημοσιεύονται κατ΄ επανάληψιν έγγραφα με λεπτομέρειες από την πορεία της υγείας της, μόλις ελάχιστες ημέρες μετά τις θεραπείες στις οποίες υποβαλλόταν.
Κατόπιν έρευνας εντοπίστηκε μια υπάλληλος η οποία είχε παραβιάσει τα αρχεία του νοσοκομείου, αλλά οι υπεύθυνοι δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα πέρασε στο αρχείο του υπολογιστή της για εκμετάλλευση".
Τί μπορεί να είναι αυτό που κάνει ένα έντυπο να "αποκαλύπτει" αυστηρά ιατρικά στοιχεία για οποιοδήποτε (γνωστό ή μη) πρόσωπο; Συνηθίζεται να λέγεται, πως είναι η "δίψα" του κοινού για τέτοια αναγνώσματα. Πώς προκαλείται, όμως, αυτή η "εξαρτημένη" στάση του αναγνώστη και πόση ευθύνη έχουν όσοι την τροφοδοτούν, για να επιρρίψουν στη συνέχεια σε αυτήν το φταίξιμο;
Η κατάσταση θυμίζει το ανέκδοτο που αναφέρει ο Γούντι Αλλεν στο "Αννι Χολ": Ενας τύπος επισκέπτεται το γιατρό, ζητώντας βοήθεια για τον αδελφό του, που νομίζει πως είναι κότα. Μετά από πολλά ο γιατρός υποδεικνύει μια αγωγή για τον ασθενή, παροτρύνει τον επισκέπτη του να επιμείνει σε αυτή εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα, ωστόσο διακρίνει στον αδελφό του ασθενή μεγάλη επιφύλαξη έως κι ανησυχία. Ο λόγος; Αν πάψει να νομίζει ότι είναι κότα, θα χαθούν και τα αυγά.
Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ
( Πηγή της εικόνας)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου