10.3.08

Μισογεμάτο / μισοάδειο

Το Σάββατο έγιναν οι προκαταρκτικές εκλογές του δημοκρατικού κόμματος στο Γουαϊόμιγκ. Η σημασία τους, λόγω του μικρού αριθμού εκλεκτόρων που του αναλογούν (δώδεκα όλοι κι όλοι) ήταν περιορισμένη. Ωστόσο, τέτοιες ώρες - τέτοια λόγια. Τα δύο επιτελεία "στήθηκαν" για μάχη, σαν να ήταν να κριθεί (σε μεγάλο βαθμό) το χρίσμα. Το πρακτορείο Ρόϊτερς καταγράφει αποτελέσματα και μεταδίδει τις προβλέψεις, αναφέροντας πως ενώ κατά το CNN ο Ομπάμα θα πάρει τουλάχιστον 7 στους 12, η μάνατζερ της Χίλαρι δηλώνει πως η Κλίντον προσδοκά να εξασφαλίσει 5 από τους 12.

Αυτό θυμίζει ένα παλιό "αστείο", της εποχής του ψυχρού πολέμου:

Το γεγονός: Στο περιθώριο της συνάντησής τους στη Γενεύη το 1961 ο Νικήτα Χρουτσώφ και ο Τζών Κένεντι αποφασίζουν να "ξεμουδιάσουν", κάνοντας λίγο τρέξιμο. Πρώτος έρχεται ο αμερικανός και δεύτερος ο σοβιετικός ηγέτης.

Η είδηση από τα αμερικάνικα ΜΜΕ: Σε αγώνα δρόμου, στον οποίο συμμετείχαν ο Τζών Κένεντι κι ο κομμουνιστής ηγέτης, ο πρόεδρός μας ήρθε πρώτος και ο Χρουτσώφ τελευταίος.

Η ίδια είδηση από τα σοβιετικά ΜΜΕ: Σε αγώνα δρόμου, στον οποίο συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του κόμματος και ο αμερικανός πρόεδρος, ο σύντροφος Χρουτσώφ ήρθε δεύτερος και ο Τζών Κένεντι προτελευταίος.


(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: