3.3.08

Μπαταρίες (η)λιθίου

Το αγγλικό ποδόσφαιρο φημίζεται για τις δυνατές αναμετρήσεις του. Σε μία από αυτές (Μπέρμπιγχαμ - Αρσεναλ) ο αμυντικός της πρώτης Μ. Τέϊλορ στην προσπάθεια να ανακόψει τον παίκτη της φιλοξενούμενης Εντουάρντο συγκρούσθηκε σφοδρά μαζί του. Αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρότατος τραυματισμός του Βραζιλιάνου (διεθνή με την Κροατία, ωστόσο) και ο παρά λίγο ακρωτηριασμός του ποδιού του.

"Είναι ηλίθιο να κάνει τέτοιες δηλώσεις", ξέσπασε ο συμπαίκτης του Τέϊλορ Σ. Λάρσον για όσα είπε ο Βεγκέρ μετά το τέλος αυτού του αγώνα, περί δια βίου αποκλεισμού του δράστη από τα γήπεδα.

Χθές η Αρσεναλ έπαιζε στην έδρα της με την Αστον Βίλα, οπαδοί της οποίας για να χλευάσουν(;) τους αντιπάλους παρομοίασαν τον Εντουάρντο με την ακρωτηριασμένη πρώην σύζυγο του Πωλ Μακ Κάρτνεϊ. "Δεν υπάρχουν όρια στην ηλιθιότητα", δήλωσε στο τέλος ο προπονητής της Αρσεναλ Βεγκέρ.

"Είμαι ηλίθιος", παραδέχθηκε ο Αντόνιο Κασάνο της Σαμπντόρια μετά την αποβολή του από το διαιτητή και τη φανέλα που του πέταξε κατά πρόσωπο. Η ομολογία έγινε, όταν έμαθε πως τον αγώνα παρακολουθούσε ο αρχιδιαιτητής Κολίνα.

Αυτά θύμισαν αυτό που έλεγε ο Α. Λίνκολν και ισχύει μερικές φορές: "Είναι προτιμότερο να παραμένει κανείς σιωπηλός και να κινδυνεύει να θεωρηθεί ηλίθιος, παρά να μιλάει και να διαλύει κάθε αμφιβολία περί αυτού".

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: