10.3.08

Too good to be true

Τον περασμένο Αύγουστο είχαμε πολλές πυρκαγιές, κυρίως στην Πελοπόννησο, την Εύβοια κι αλλού. Η επιστροφή των τελευταίων από τις διακοπές συνέπεσε με τα ανά δίωρο έκτακτα ανακοινωθέντα για την πορεία συγκέντρωσης και διάθεσης στους πυρόπληκτους βοήθειας που προσέφεραν εθελοντικά οργανισμοί, επιχειρήσεις και μεμονωμένα άτομα. Θα θυμάσθε το Θ. Ρουσσόπουλο να ενημερώνει, on camera ασφαλώς, τους δημοσιογράφους για το σχέδιο οργάνωσης, διαχείρισης και διάθεσης χρημάτων στους πληγέντες με τη σύσταση Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Ολα αυτά στις 28.8.2007.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 7 μήνες από την εξαγγελία, αλλά μόλις 4 από τη σύσταση του Ταμείου που έγινε το Νοέμβριο (ΠΔ 227/2007). Χρειάσθηκαν 2 ολόκληροι (και βάλε) μήνες από τις βουλευτικές εκλογές, για να δημοσιευθεί το ΠΔ. Είναι άγνωστο (εάν και) πότε συγκροτήθηκε στην πραγματικότητα η διοίκηση του Ταμείου. Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, πάντως, αναφέρεται, πως η οικονομική βοήθεια παραμένει αδιάθετη. Από τα 168 εκατ. που λέγεται πως συγκεντρώθηκαν, έχουν εκταμιευθεί μόλις 19 εκατ. ευρώ.

Πρέπει, εκτός των άλλων, να κρατήσουμε από αυτή την ιστορία τη σπουδή και όχι σπάνια τη βιασύνη για τη λήψη άμεσων μέτρων και την πλήρη αδιαφορία (αν όχι κάτι χειρότερο) να ενημερωθεί ο κόσμος για το αποτέλεσμα που αυτά είχαν.

Συχνά λέγεται πως η πολιτική ασκείται στη χώρα μας με όρους τηλεοπτικής επικαιρότητας, πλην κι αυτό ακούγεται πολύ "προχωρημένο".

(Η φωτογραφία έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: